Alparc
  Št. 40. SPECIAL EDITION - dec. 2011
   
   
 

Št.40 Special Edition – Prihodnost mreže Alparc

Dragi prijatelji, kolegi, pokrovitelji in podporniki mreže zavarovanih območij v Alpah, ALPARC,

ponovno, tokrat že sedemnajstič, se končuje naše delovno leto in v ta namen smo za vas pripravili posebno izdajo našega NEWSLETTER obvestila. Z njim smo se vam želeli v prvi vrsti zahvaliti za vašo pomoč in sodelovanje, brez katerega zagotovo ne bi mogli uspešno uresničiti svojega delovnega programa. Ta pozitivna bilanca bo naša popotnica za prihajajoče, upajmo, nekoliko mirnejše dneve ob izteku koledarskega leta in podlaga za še bolj poglobljeno sodelovanje v prihodnje. Slednje morda res ne bo potekalo v trenutni konstelaciji in organizacijski obliki, vendar bo še naprej temeljilo na izrazito strokovnem pristopu in medsebojnem zaupanju.

Vam, vašim družinam, sodelavkam in sodelavcem želim spokojne božične praznike in uspešen prestop v novo leto. V prihajajočem letu pa nam vsem skupaj želim veliko zdravja, poguma, pa tudi življenjske radosti in ustvarjalnega duha za nadaljnje delo v korist in z naravo v Alpah. Da bi lahko bili uspešni pri uresničitvi načrtovanih sprememb in menjav, pa tudi v prihodnje računamo predvsem na vaše sodelovanje in podporo,


Michael Vogel, predsednik Mednarodnega usmerjevalnega odbora ALPARC-a

Special Edition – Prihodnost mreže Alparc

15/12/2011

RAZUMETI

 

Pisarna Task Force zavarovana območja bo ostala pridružena Sekretariatu Alpske konvencije le še do 31. decembra 2013. Alparcu je bilo naročeno, naj opredeli najboljšo opcijo, da se zagotovi nadaljnje uresničevanje nalog njegove koordinacijske ekipe po letu 2013. Delovna skupina »Prihodnost Alparca« se posveča nalogi, da mreži da novo strukturo in pravni status.

Napisal: Michael Vogel (...)

15/12/2011

SPOMNITI SE

 

Pred več kot 16-imi leti, oktobra 1995, je bila v južno francoskem Gapu ustanovljena Mreža zavarovanih območij v Alpah, ALPARC. Postopno se je izoblikovala mreža na meddržavni ravni, ki je alpski prostor v taki obliki do tedaj še ni poznal (...)

15/12/2011

DELOVATI AKTIVNO

 

Alparc mora z vso poštenostjo na novo in natančneje opredeliti svoj profil ter se lotiti dela za boljše usmerjanje svojega prihodnjega razvoja, kar pomeni: gojiti dialog z državami članicami glede vprašanj, povezanih s področji dejavnosti in financiranjem mreže, ustvariti novo društvo ter različnim organom Alpske konvencije predlagati skupne dejavnosti v tesnem sodelovanju.

Bruno Stephan Walder (...)

15/12/2011

ODLOČATI SKUPAJ

 

Sedaj pa je naloga nas vseh, da zagotovimo in zgradimo širšo podlago za ukrepe mednarodnega sodelovanja, v skladu s sloganom: Alpska zavarovana območja–Skupaj za Alpe. Vsa zavarovana območja pozivamo k aktivni udeležbi na ustanovni skupščini Društva ALPARC, dne 4. septembra 2012 v Val Poschiavu (CH). (...)

15/12/2011

PODPIRATI & PRIČEVATI

 

Alparc nudi ... »dotok dobrodejnega duha in zares bistvenih sprememb. Z eno besedo, rekel bi, da je Alparc nekakšen sprožilec.« Guido Meeus, Parc national de la Vanoise/F
»Zame so pomembni stiki in izmenjave z drugimi upravitelji zavarovanih območij.« Heinrich Haller, direktor ustanove Schweizer Nationalpark
»Širimo svoje znanje, naša vsakdanja praksa se bogati ...« Pascal Saulay, Parc national des Ecrins/F
Alparc pomeni tudi srečanja ... »na katerih se nam vračajo zamisli in energije, ne zato, da bi delali enako, ampak zato, da bi vpeljali kaj novega, oblikovali nove koncepte in na novo odkrili svoje lastne projekte!« Claude Dautrey, Parc national des Ecrins/F

Vabimo vas: tudi vi povejte svojo izkušnjo z mrežo Alparc! (...)

 

vsebina

 
  Special Edition – Prihodnost mreže Alparc
 

dogodki

  12/01/2012 do 15/01/2012  Parco dell'Adamello
    17° Memorial Danilo Re v dolini Camonica v parku Adamello (Italija)
 
  06/09/2012 do 07/09/2012  Val Poschiavo
    8. Generalni skupščini mreže alpskih zavarovanih območij (ALPARC)
 
  05/09/2012 do 08/09/2012  Valposchiavo
    Alpski teden 2012: obnovljive Alpe
 

v središču...

   

Tukaj najdete profile sodelavcev Pisarne za zavarovana območja v Alpah (Task Force) in Mednarodnega usmerjevalnega odbora (MUO) Alparc-a.

alpconv.org

Informacijski list izdaja ALPARC, Mreža zavarovanih območij v Alpah.

Izdano v francoščini, italijanščini, nemščini, slovenščini in v angleščini.
V skladu z Zakonom o informatiki in svoboščinah si lahko ogledate in spremenite osebne podatke.
Za spremembo vaše naročnine ali osebnih podatkov, kliknite tukaj.
Za vse informacije, vprašanja itd. o informacijskem listu pišite na elektronski naslov: info@alparc.org

ALPARC - Mreže zavarovanih območij v Alpah

256, rue de la République, F-73000 Chambéry - Tél : +33(0)4 79 26 55 00 - Fax : +33(0)4 79 26 55 01

www.alparc.org

Pictures copyrights: GettyImages , Nikolai Sorokin - Fotolia.com